Това заяви депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев от парламентарната трибуна. За

...
Това заяви депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев от парламентарната трибуна. За
Коментари Харесай

Никола Минчев: Навални приживе беше символ, сега е легенда, която...

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев от парламентарната естрада.

 

" За трите години откогато е зад решетките, прекара в наказателния изолатор повече от 300 дни. Многократно хора от екипа му и правозащитници предупреждаваха, че здравето му стабилно се утежнява и може да почине в пандиза, само че специфичното отношение към водача на съветската съпротива продължи повече от цяло десетилетие ", добави Минчев.

 

Той подсети, че през 2013 година Навални беше наказан за заграбване на средства, само че хората са излезли на митинг и присъдата е смекчена на условна. През 2021 година Навални беше арестуван на московското летище при идването си от Германия, беше наказан на затвор за нарушение на предхождащата присъда - нищо, че през това време беше лекуван в немска болница след съзнателно отравяне в родината си ", сподели Минчев и посочи, че в следствие опозиционерът на Путин е наказан на 19 години затвор по чисто политически обвинявания.

" Навални беше погубен от боязън. В страна, в която политическият хайлайф в продължение на години отглежда и култивира политическа безалтернативност, Навални беше опция, както беше Борис Немцов. Навални завеща на сънародниците си да не се опасяват. Днес Русия на Путин е тирания на терора ", сподели Минчев и съобщи, че ПП-ДБ внасят план на декларация по тази тематика, която се надяват да бъде подкрепена от Народното събрание.

 

 
 

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР